Assemblea oberta de la CUP Sabadell 11 de gener

L'assemblea, realitzada al Casal Independentista i Popular Can Capablanca va reunir una cinquantena de persones, i va permetre compartir els punts de vista d'activistes sabadellencs sobre el procés de negociacions viscut durant els darrers tres mesos.

El passat dilluns 11 de gener l'assemblea local de la CUP Sabadell va celebrar una nova assemblea oberta a militants i simpatitzants i activistes dels moviments socials de la ciutat. Coincidint amb els darrers esdeveniments polítics del cap de setmana, l'assemblea va servir per valorar l'acord d'investidura al que s'havia arribat entre la CUP-Crida Constituent i Junts pel Sí, així com de l'intens procés de negociacions viscut durant els darrers tres mesos.

L'assemblea, realitzada al Casal Independentista i Popular Can Capablanca va reunir una cinquantena de persones, i va permetre compartir els punts de vista d'activistes sabadellencs sobre la qüestió. Malgrat la crítica a la investidura d'un candidat de Convergència, que va estar present al llarg de l'acte, es va valorar que l'acord final mantenia per una banda el compromís inequívoc de la CUP-CC de ser accelerador del procés independentista i de l'altre la promesa de de no investir Artur Mas com a President. I més enllà de la valoració interna, també s'han sentit dures crítiques a la resta d'actors implicats, especialment al personalisme d'Artur Mas i falta de voluntat negociadora de CDC, la falta d'iniciativa d'ERC i l'excessiva supeditació de la direcció de l'ANC als interessos convergents. 

L'assemblea va servir per començar a plantejar les noves estratègies de treball tant al Parlament com al carrer, a través de la mobilització popular contra les retallades, les privatitzacions i l'ofensiva re-centralitzadora i represora de l'Estat Espanyol. Una vegada més, els i les activistes reunides van reafirmar el seu compromís amb la ruptura democràtica, la independència i el procés constituent que s'obre en el nou escenari polític.

Ruptura, Independència, Procés Constituent!

L'acord final mantenia per una banda el compromís inequívoc de la CUP-CC de ser accelerador del procés independentista i de l'altre la promesa de de no investir Artur Mas com a President