Cas Mercuri :: Participa a l'acusació popular!

La Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció és una entitat sense ànim de lucre constituïda per ciutadans i ciutadanes de Sabadell amb un mateix objectiu: escombrar la corrupció, principalment política, de la ciutat de Sabadell i d’arreu.

Es va crear el desembre de 2012 arrel de l’esclat del CAS MERCURI, el 27 de novembre de 2012, que va posar el descobert una trama de corrupció sense precedents, amb l’epicentre en el govern municipal de Sabadell a mans del PSC. El llavors alcalde de Sabadell i president de la Federació de Municipis, Manuel Bustos, tres regidors del PSC, entre ells el seu germà Paco Bustos, la parella de l’alcalde i directora de l’àrea de presidència, Montse Costa, el seu tiet i president del Gremi de constructors, el director de l’àrea d’Urbanisme, el coordinador de l’àrea de Via Publica, el cap de la Policia Municipal, junt amb més d’una vintena de constructors, van quedar imputats per diversos delictes de corrupció política: suborn, tràfic d’influències, malversació de fons públics, etc.

L'objectiu de la Plataforma és lluitar contra la corrupció, denunciar els fets, fent difusió dels motius d’aquesta greu xacra, organitzant actes informatius, així com exigir la dimissió immediata de tots els càrrecs públics i dels càrrecs de confiança i el cessament dels funcionaris imputats. També reclamar responsabilitat i transparència a les institucions públiques i l’adopció de mesures de regeneració democràtica.

El juliol de 2013 la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció, amb el suport de l’ALLAC (Associació lliure d’advocats i advocades de Catalunya) va decidir personar-se com a ACUSACIÓ POPULAR en les 28 peces de les 33 en què s’ha convertit el cas Mercuri.

La personació té com a finalitat la participació de la ciutadania en un procés judicial que li afecta directament. Col·laborar activament a esclarir els fets, cooperar en la investigació i l’aportació de proves i, sobretot, garantir que s’arribi fins el final del procés i es depurin de manera efectiva les responsabilitats que se’n derivin.

Malauradament, aquesta col·laboració ciutadana amb la justícia i contravenint tota lògica i l’estímul per la participació ciutadana, els estaments judicials han posat cost a l’acusació popular exigint el dipòsit de fiances desproporcionades per a poder participar.

Necessiten 6.000 euros per a poder participar com acusació popular contra la corrupció política, del contrari la ciutadania quedarà exclosa i sense garanties que s’arribi al final del procés judicial.

Col·labora a la campanya de micromecenatge!
http://www.totsuma.cat/projecte/1238/fianca-acusacio-popular