Notícies de Sabadell

El proper dissabte 3 de desembre a les sis de la tarda a la sala d’actes del Casal Pere Quart la Candidatura d’Unitat Popular, el col·lectiu internacionalista Ítaca i el Consolat General de la República Bolivariana de Veneçuela a Barcelona organitzen un debat xerrada per explorar els reptes i límits de la lluita per la sobirania en el capitalisme del segle XXI.

Les quatre regidores de la Crida s’han desplaçat als jutjats de Berga per participar de la concentració de rebuig a la detenció de Montse Venturós, alcaldessa de Berga. Aquest matí, els Mossos d’Esquadra s’han personat a casa de l’alcaldessa i l’han detinguda per desobeir el mandat judicial que l’obligava a despenjar l’estelada de l’Ajuntament.

Des de la Crida es denuncia l’actuació dels Mossos d’Esquadra i s’exigeix coherència al govern de la Generalitat amb el seu compromís amb el procés d’independència.

La formació política considera que a la vista de les darreres actuacions d'aquest regidor, imputat per corrupció, en què ha presentat una presumpta denúncia falsa i ha denigrat de nou la ciutat de Sabadell, només li queda dimitir pel bé de la ciutat i del seu propi partit.

Us volem convidar a la 2a Conferència Municipalista que organitza la CUP, que es durà a terme els propers dies dissabte 11 i diumenge 12 de juny a l'Espai Polivalent del Nord de Sabadell


Cinc membres de la Brigada Vallesana a Idomeni han estat detingudes avui.
A falta de més informació sobre els motius concrets de la detenció, podem informar que una de les persones detingudes és saballenca, fortament vinculada als moviments populars de la ciutat.
En aquest sentit, des del MPS, la CUP Sabadell i Alerta Solidària volem donar tot el nostre suport a aquestes 5 persones detingudes.

En l'actual voràgine econòmica veiem dia a dia com els sectors privats avancen sobre tot allò públic. L'Educació, qüestió cabdal per la reproducció de la nostra societat, no n'és cap excepció. Els darrers anys estem sent testimonis d'una reducció de plantilla encoberta (a base de baixes per jubilació no cobertes), l'augment de les ràtios d'alumnes per aula i professor, la persistència de barracons en centres saturats, les retallades en drets laborals del personal docent o els atacs al model d'immersió lingüística, entre molts altres greuges.

El passat dilluns 11 de gener l'assemblea local de la CUP Sabadell va celebrar una nova assemblea oberta a militants i simpatitzants i activistes dels moviments socials de la ciutat. Coincidint amb els darrers esdeveniments polítics del cap de setmana, l'assemblea va servir per valorar l'acord d'investidura al que s'havia arribat entre la CUP-Crida Constituent i Junts pel Sí, així com de l'intens procés de negociacions viscut durant els darrers tres mesos.

Al debat van participar un centenar de persones del Territori i de grups molt diversos que fan costat a la CUP Crida Constituent.

També després de sentir el resum del estat de les negociacions i les apreciacions dels diputats , la Assemblea Territorial i la CC-CUP Sabadell  vol fer extensiu als seus representants al parlament el màxim suport i recolzament.

Aquesta setmana s’arribat a un acord entre les forces polítiques d’esquerra per disposar d’un programa de govern a l’Ajuntament de Sabadell.

Malauradament, durant els darrers anys, la política municipal ha estat caracteritzada per la baixa qualitat democràtica, el malbaratament de recursos, la pèrdua patrimoni públic i l’aparició destacada de Sabadell al mapa indigne de la corrupció. La ciutat té al davant necessitats urgents en qüestions socials i grans reptes en temes territorials, econòmics, ambientals, culturals, etc.

Pàgines