Campanya de la Plataforma pel Dret de Decidir

La Plataforma pel dret de decidir (PDD) impulsa la campanya de recollida de signatures per reclamar el dret dels parlaments dels Països Catalans a convocar referèndums i prepara una resposta a possibles noves ingerències en contra de Catalunya. Considera que aquestes campanyes han de ser àmplies, plurals i transversals i depassar qualsevol conjuntura política o qualsevol lògica partidista.
La Plataforma pel Dret de Decidir (PDD) va presentar el proppassat 18 de febrer una campanya que promou la recollida de signatures per reclamar el dret dels Parlaments dels Països Catalans a convocar referèndums. Aquesta campanya, en aquests moment, s’està duent a terme a través de nuclis locals de recent creació i també d’altres col·lectius, com és el cas de Sobirania i Progrés.

Davant de la situació política actual, la PDD considera que:

  1. 1. Una campanya de recollida de signatures per a reclamar la possibilitat de convocatòria de referèndums per part dels Parlaments dels Països Catalans ha de ser àmplia, plural i transversal i ha de depassar qualsevol conjuntura política particular o qualsevol lògica partidista.
  2. Aquesta campanya de recollida de signatures haurà d’ajudar a sensibilitzar la societat catalana sobre la necessitat de poder exercir el dret de decidir.
  3. La situació present dóna la raó als posicionaments de la PDD, recollits en el seu comunicat del 21 de juny de 2006 (que trobareu a www.tenimeldretdedecidir.org), en relació al continu atzucac que representa la via autonomista pel poble català.
  4. Cal preparar la societat civil catalana per a donar una resposta clara i contundent davant d’una possible nova ingerència, en aquest cas en forma de sentència del Tribunal Constitucional. Segons el parer de la PDD, aquesta resposta haurà de ser, com sempre, per a reclamar el dret de decidir del poble català.

En el marc de les accions que la PDD està realitzant per donar a conèixer i organitzar la campanya de recollida de signatures i per a comentar la situació que pot causar la possible sentència del TC, la Plataforma s’està reunint també amb entitats, sindicats i partits polítics que, en el moment de la manifestació del 18 de febrer de 2006, no s’hi van adherir. Treballa, per tant, per a continuar ampliant l’espai social i polític que reivindica que “Som una nació i tenim el dret de decidir”.